تفاوت یو پی اس و استابلایزر
با شناخت تفاوت یو پی اس و استابلایزر کمک شایانی به حفظ سلامت و تداوم وسایل الکترونیکی مورد نیاز و ضروریتان خواهید کرد. زندگی، کار و پیشرفت در قرن حاضر به صورت اجتناب ناپذیری وابسته به وسایل الکترونیکی و جریان برق است.
نوسانات برق شهری و گاها نویز و قطع و وصلی جریان برق امری است که همه ما با هر شغل و در هر مکانی با آن روبه رو شدهایم و به خوبی از ضررهای این نوسانات بر وسایل الکترونیکیمان آگاه هستیم. پس تلاش برای ساخت و استفاده از دستگاهی که بتواند اثر این نواسانات را تا حد چشم گیری کاهش دهد امری منطقی و معقول به نظر میرسد.
در حال حاضر دو دستگاه یوپیاس و استابلایزر ایفای این نقش را بر عهده گرفتهاند. حالا قطعا از خودتان میپ رسید که تفاوت یو پی اس و استابلایزر چیست؟ عملکردشان به چه شکلی است؟ کاربرد آنها چیست؟
قطعا پاسخ دادن به این سوالات، ضرورت شناخت و آشنایی با تفاوت یو پی اس و استابلایزر را ایجاد میکند.با ما همراه شوید تا در این نوشته به بررسی تفاوت یوپیاس و استابلایزر بپردازیم.
استابلایزر چیست و عملکرد آن چگونه است؟
استابلایزر چیست؟ در واقع نوعی محافظ هوشمند برق است که به اسم ترانس نیز شناخته شده است. استابلایزر باعث افزایش طول عمر دستگاههای الکترونیکی میشود و میتوان گفت تنها وظیفه آن محافظت از لوازم الکترونیکی است که این کار را با تثبیت جریان الکتریکی ورودی انجام میدهد.
استابلایزر جریان برق بالا را تعدیل و جریان برق پایین را افزایش میدهد. به عمل تعدیل ولتاژ ورودی بیش از ولتاژ تعیین شده که برای وسایل خانگی 220 ولت و برای وسایل صنعتی ما بین 380 تا 400 ولت است را buck میگویند و به عمل افزایش ولتاژ ورودی کمتر از مقادیر ذکر شده boost گفته میشود .
عمل تعدیل و افزایش جریان الکتریکی در استابلایزر به وسیله یک ترانس صورت میگیرد که این ترانس در جریان ولتاژ وردی قرار میگیرد و پس از تعدیل یا افزایش ولتاژ، جریان مدیریت شده را به دستگاه مورد نظر میرساند.
بیشتربخوانید: راهنمای خرید یو پی اس
این عمل علاوه بر محاظت از سلامت دستگاه و افزایش طول عمر آن در برخی موارد به حفظ دادهها نیز کمک میکند. استابلایزر انواع مختلفی دارد که به سه دسته کلی و اصلی استابلایزر رله ای، استابلایزر سروو موتوری و استابالیزر استاتیک تقسیم می شود. انواع مختلف استابلایزر بسته به عوامل مختلفی مانند مکان مورد استفاده، نوع استفاده، ولتاژ مورد استفاده و نوسانات جریان برق خریداری و استفاده میشود.
یو پی اس چیست و عملکرد آن چگونه است
یو پی اس هم مانند استابلایزر از وظایف اولیه و مهماش حذف نوسانات ولتاژی است اما اگر دقیق تر بخواهیم بررسی کنیم؛ یو پی اس یک منبع تغذیه بدون وقفه است که برق اضطراری را در مواقع قطعی جریان برق تامین می کند.
یو پی اس این عمل را به کمک یک باتری یو پی اس مانند باتری های یورنت انجام م یدهد. این باتری یا داخلی است و در داخل خود دستگاه یو پی اس تعبیه شده است و یا باتری خارجی است و خارج از دستگاه و در یک محفظه جداگانه قرار دارد. باتری یو پی اس در زمانی که جریان برق وجود دارد شارژ می شود و زمانی که جریان الکتریسیته قطع میشود یک منبع تغذیه مهم و مطمئن میشود.
اگرچه یو پی اس به استفاده خاصی محدود نشده است اما بیشترین استفاده از آن مربوط به رایانه ها، مراکز مخابراتی و مراکز داده ها است تا در صورت قطعی برق با اختلال بسیار جدی در کسب و کار و از دست دادن اطلاعات مواجه نشوند.
تفاوت یو پی اس با استابلایزر چیست؟
در خصوص بیان تفاوت یو پی اس و استابلایزر باید به نکات متعددی ماند نیاز مصرف کننده، اختلالاتی که در جریان برق وجود دارد و مکان مورد استفاده توجه کرد. یوپیاس و استابلایزر هر دو تثبیت کننده ولتاژ هستند و برق یکنواخت را به دستگاه مصرف کننده ارسال می کنند.
بیشتربخوانید: یو پی اس برای کولرهای گازی
استبالایزر در صورت وجود نواسانات در دامنه ولتاژ ورودی، با استفاده از ترانس داخلی خود جریان ولتاژ را در محدوده تعیین شده و با خطای نزدیک به 1 درصد، تثبیت میکند. استابلایزر از دستگاههای الکترونیکی در برابر نوسانات برق و نویز ولتاژ محافظت میکند.
پس استابلایزر در صورتی می تواند به نقش محافظتی خود ادامه دهد که برق حتی با نوسان و نویز نیز همچنان جریان داشته باشد. اگر جریان برق به کلی قطع شود استابلایزر نیز کارایی خود را از دست خواهد داد. در اینجا مهمترین تفاوت یو پی اس و استابلایزر مشخص میشود.
یوپیاس در کنار تثبیت کردن جریان برق در صورت افزایش یا کاهش ولتاژ از مقدار تعیین شده در صورتی که جریان برق به کلی قطع شود نیز برای یک بازه زمانی مشخص با استفاده از باتری داخلی یا خارجی که دارد برق مورد نیاز مصرف کننده را تامین می کند. این عمل یو پی اس باعث می شود که در مکانهایی مانند بیمارستان، آزمایشگاهها و مراکز مخابراتی که قطعی برق، باعث ایجاد خسارتهای گاها جانی و مالی جبران ناپذیری می شود مورد استقبال بی نظیری واقع شود.
سخن پایانی
با توجه به زندگی در عصر دیجیتال، وابستگی ما به الکتریسیته و دستگاههای دیجیتال بخش جدایی ناپذیر زندگی ماست. جست و جو برای یک وسیله که از دستگاه های گران قیمت و مهم ما محافظت کند امری بسیار مهم و البته وقت گیر است. دو دستگاه یو پی اس و استابلایزر از مهمترین دستگاه های محافظت کننده و تثبیت کننده جریان برق در بازار هستند.
در این مقاله سعی کردیم که با تعریف جداگانه یو پی اس و استابلایزر و توضیح عملکرد آنها، شما را با تفاوت یو پی اس و استابلایزر آشناکنیم تا در دو راهی انتخاب یوپیاس و استابلایزر تصمیم درست تری بگیرید و از واردن آمدن خسارتهای مالی به دستگاههای الکترونیکی، کسب و کار و اطلاعات خود جلوگیری کنید.
در صورتی که سوالی در خصوص تفاوت یو پی اس و استابالایزر دارید، در قسمت کامنتها پرسش خود را مطرح کنید و اگر از این دو دستگاه استفاده کرده اید تجربه میدانی خود را با ما در میان بگذارید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.