یو پی‌ اس سه‌ فاز چیست +7 مشخصه کلیدی آن

یو پی اس سه فاز

یو پی‌ اس‌ ها دارای انواع مختلفی هستند که هرکدام بسته به خصوصیات و ویژگی‌هایی که دارند، برای محل خاصی مناسب و قابل‌ استفاده هستند.

در این مقاله می‌خواهیم به بررسی یو پی‌ اس سه‌ فاز بپردازیم و انواع کاربرد‌ها، خصوصیات و مزیت‌های آن را برای شما بیان کنیم تا با اطلاعات کامل و جامعی، خرید خود را انجام دهید.

یو پی‌ اس سه‌فاز و کارایی آن

یو پی‌ اس مخفف عبارت Uninterruptible power supply است که به معنای تأمین بدون وقفه برق بوده که در مواقع نیاز، در صورت قطعی یا نوسان برق به کمک وسایل الکتریکی می‌آید و برق موردنیاز آنها را تأمین می‌کند.

این نوع یو پی‌ اس هنگامی که برق شهری وجود دارد؛ باتری خود را برای مواقع ضروری شارژ کرده و در همان حال، ولتاژ برق را برای مصرف‌کننده‌ها تنظیم و تثبیت خواهد کرد. همچنین برای اجرای این نوع یو پی‌ اس به سیم‌کشی ارزان‌‌تر، کوچک‌تر و ولتاژ کمتری نیاز است که از این نظر بسیار امن‌تر و اجرای ارزان‌تری به دنبال دارد.

از یو پی‌ اس سه‌ فاز، بیشتر در مراکز صنعتی و مکان‌هایی مانند: کارخانه‌ها و بیمارستان‌ها استفاده می‌شود که دارای برق سه‌فاز 380 ولت هستند؛ زیرا دستگاه‌های برقی موجود در این مراکز بسیار حساس بوده و در نبود برق مشکلات و خسارات زیادی به بار می‌آید.

یو پی اس صنعتی چیست

انواع مختلف طراحی یو پی‌ اس

به‌طورکلی یو پی‌ اس‌ سه فاز در دو نوع طراحی و عرضه می‌شوند:

یو پی‌ اس ترانس بیس یا دارای ترانس ایزوله خروجی

از لحاظ نوع عملکرد، یوپی‌ اس ترانس بیس بسیار شبیه به یو پی‌ اس معمولی است و ترانس‌های ایزوله موجود در یو پی‌ اس، برای جلوگیری از کاهش اثرات صاعقه، انتقال ولتاژ بالای AC، حفاظت از اتصال غیرعمد افراد با یکی از سیم‌ها و… به کار برده می‌شود. همچنین از این یوپی‌اس برای کاربردهای صنعتی و تجهیزات پزشکی خاصی مورداستفاده قرار می‌گیرد.

یو پی‌ اس ترانس لس یا بدون ترانس ایزوله خروجی

یوپی‌ اس بدون ترانس به دستگاهی گفته می‌شود که از مدار الکتریکی به‌جای یک ترانس بزرگ استفاده می‌شود که وزن کم، سادگی، ابعاد کوچک و قیمت کمتر به دلیل عدم به‌کارگیری ترانس در طراحی آن، از جمله ویژگی‌های این نوع یوپی‌اس است که بیشتر برای مراکز داده کوچک از آن استفاده می‌کنند.

بازدهی یوپی‌اس صنعتی (سه‌فاز)

به‌طورکلی بازدهی یوپی‌اس سه‌فاز یا صنعتی بازدهی بیشتری نسبت به یوپی‌اس معمولی دارد. در این نوع یوپی‌اس بازدهی به 98 درصد می‌رسد.

هنگامی برق شهر وجود دارد، باطری را از طریق تبدیل برق AC به DC شارژ می‌کند و در هنگامی که برق شهر قطع است، باطری آن برق سه‌فاز خروجی 380 یا 400 ولت در مدت‌زمان کمی تأمین می‌کند که موج سینوسی کاملی هم دارد. علاوه بر این‌ها دارای کلاس عایق F و درجه حفاظت IP20 در برابر گردوغبار و آب است که در صورت لزوم می‌توان درجه حفاظت آن را بالاتر برد.

مشخصات یو پی‌ اس سه‌ فاز به تک‌ فاز

مشخصات یو پی‌ اس سه‌ فاز به تک‌ فاز

گروهی از یو پی‌ اس‌ های آنلاین که دارای ترانس سه‌ فاز به تک‌ فاز است و دارای مشخصات خاصی است که از مهم‌ترین آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مجهز بودن به ترانس ایزوله
  • بازدهی بالا
  • شکل موج خروجی سینوسی کامل
  • دارای بازه فرکانس و ولتاژ ورودی به شکل گسترده
  • مدار حفاظت باتری به همراه تست کامل آن
  • امکان کنترل کردن آن از راه دور
  • امکان ارسال سیگنال به راه دور

مزایای دستگاه یو پی‌ اس سه‌ فاز

 دستگاه‌های یو پی‌ اس دارای ترانس سه‌ فاز به تک‌ فاز دارای مزیت‌ها و ویژگی‌های خاصی هستند که باعث شده، در مقابل یو پی‌ اس‌ های معمولی و تک‌ فاز برتری قابل‌توجهی داشته باشد.

بیشتربخوانید: بهترین یو پی اس برای بانک ها 

از شاخص‌ترین این خصوصیات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ترانس‌ های سه‌ فاز هم می‌توانند ولتاژ 220 ولت و هم 380 ولت را ارائه دهند.
  • برخلاف یو پی‌ اس تک‌ فاز که ولتاژ باتری آن پایین‌تر از 100 ولت است، ولتاژ باتری یو پی‌ اس سه‌ فاز می‌تواند بالای 100 ولت باشد.
  • به دلیل پیچیده بودن سیستم یو پی‌ اس سه‌ فاز، نصب و راه‌اندازی آن باید توسط متخصص صورت بگیرد.
  • یو پی‌ اس سه‌ فاز برق بیشتری مصرف می‌کند اما دقت کنید که این مصرف بیشتر باعث می‌شود کارایی بیشتری برای شما داشته باشد.
  • با استفاده از اینورتر یا درایو موتور، هنگامی که برق شهری وصل باشد، جریان AC برق را می‌گیرد و برای ذخیره در باتری، به DC تبدیل می‌کند.
  • هزینه دستگاه‌ های یو پی‌ اس دارای ترانس سه‌ فاز به تک‌ فاز، بیشتر است اما تجهیزات موجود در سیستم، خطوط انتقال برق به سیم‌ های مسی با ضخامت زیاد و بازدهی بالا باعث می‌شود در طولانی‌مدت در هزینه‌های زیادی صرفه‌جویی شود.

قیمت ترانس سه‌ فاز به تک‌ فاز

ترانس 380 به 220 ولت در مکان‌های مختلفی از جمله: کارخانه‌ها، بیمارستان‌ها، کشتیرانی، ژنراتورها و… قابل‌استفاده است که قیمت آن در این موارد متفاوت است.

برای اطلاع از قیمت ترانس افزاینده 380 به 220 شما باید قبل از خرید با متخصصان و کارشناسان این حوزه مشورت کنید و بر اساس نیاز خود خرید خود را انجام دهید. همچنین توجه داشته باشد که قیمت ترانس 380 به 220 با قیمت ترانس 220 تا 380 متفاوت است.

بیشتربخوانید: راهکاری های یو پی اس برای خودپردازها

قیمت ترانس سه‌ فاز به سه‌ فاز

ترانسفورماتور یا ترانس سه‌ فاز به سه‌ فاز به دلیل داشتن ویژگی‌های و مدل‌های مختلف برای انواع صنایع، دارای قیمت‌های متفاوتی است که بر اساس نیاز خود باید آن را خریداری منید که برای این کار بهتر است با مشاوران و متخصصان این حوزه مشورت کنید.

قیمت ترانس سه‌ فاز به سه‌ فاز

برق سه‌ فاز چند آمپر است؟

حداقل قدرت قراردادی برای برق سه‌ فاز، حدود 50 آمپر، معادل 30 کیلو وات بوده که در کارگاه‌های صنعتی تا 100 آمپر هم موجود است. اما این مقدار در انواع کنتورهای سه‌ فاز دیماندی مکانیکی و دیجیتالی متفاوت است.

علت تک‌فاز شدن برق سه‌ فاز

در کارگاه‌هایی که برق آن سه‌ فاز است، وسایلی هم وجود دارد که نیازمند برق تک‌ فاز هستند که در این حالت اگر پول کنتور برق بسیار زیاد شده و در نتیجه هزینه‌ها بالا می‌رود.به همین دلیل باید از دستگاهی استفاده شود که برق 100 آمپر سه‌ فاز را به برق تک‌ فاز تبدیل کند.

بیشتربخوانید: نحوه نصب یو پی اس به چه شکل است؟

سخن نهایی

در این مقاله آلفا یو پی اس به بررسی دستگاه یو پی‌ اس سه‌ فاز و ترانس سه‌ فاز به تک‌ فاز پرداختیم و تمامی اجزا و خصوصیات آن را بیان کردیم تا هرچه بیشتر با این تکنولوژی آشنا شوید و بر اساس نیاز و خواسته خود آن را خریداری کنید.

اگر درباره یوپی‌اس سه‌فاز یا ترانس سه‌فاز به تک‌فاز سؤالی دارید یا از استفاده این دستگاه تجربه‌ای کسب کرده‌اید؛ از طریق بخش کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

ارسال دیدگاه