تفاوت باتری یوپی‌اس با باتری خودرو در 3 دقیقه!

تفاوت باتری یوپی‌اس با باتری خودرو

تفاوت باتری یوپی‌اس با باتری خودرو

در تمام وسایل الکترونیکی باتری‌ها مهم‌ترین نقش را ایفا می‌کنند و برای بازدهی بیشتر دستگاه، باید از باتری‌های خوب استفاده کرد. ساخت دستگاه‌های یوپی‌اس انقلاب بزرگی در زمینه تولید دستگاه‌های الکترونیکی ایجاد کرد.

مشکلات عمده کارخانه‌ها و مراکز بزرگ که در زمان قطعی برق با مشکل مواجه می‌شدند با تولید این دستگاه حل شد. البته مهم است بدانید یو پی اس چیست و با شناخت کامل این مقاله را بخوانید.

در ساخت دستگاه یوپی‌اس از باتری‌های بسیار خوبی استفاده شده است. این نوع باتری برق را در خود ذخیره می‌کنند و در هنگام قطعی برق بدون هیچ نوسانی به دستگاه‌های دیگر برق‌رسانی می‌کنند. باتری یوپی‌اس‌ها با سایر باتری‌ها از جمله باتری خودرو تفاوت‌های عمده‌ای دارند که باید حتماً آنها را بدانید.

در این مقاله به تفاوت باتری یوپی‌اس با باتری خودرو می‌پردازیم و هرآنچه که نیاز باشد درباره این باتری‌ها بدانید را بیان می‌کنیم و همچنین شرکت آلفا، یکی از بهترین شرکت‌های فعال در این حوزه را به همراه محصولات آن به شما معرفی می‌کنیم. پس دز ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

تفاوت باتری یوپی‌اس با باتری خودرو

برای اینکه تفاوت باتری یوپی‌اس با باتری خودرو را بهتر تشخیص دهید؛ ابتدا باید با انواع باتری‌ها آشنا شوید و مشخصات و نام‌های هرکدام را به‌خوبی بشناسید.

باتری خودرو

باتری خودرو نقش اصلی را در عملکرد خودرو ایجاد می‌کند که دارای انواع مختلفی است و هرکدام از اجزای متفاوتی تشکیل شده است. ظرفیت هرکدام از این باتری‌ها را با واحد آمپرساعت و میزان دوام آنها را با ولتاژ DC اندازه‌گیری می‌کنند.  

تفاوت باتری یوپی‌اس با باتری خودرو

از جمله مهم‌ترین اجزای تشکیل‌دهنده باتری خودرو می‌توان به جعبه باتری، درپوش باتری، ترمینال‌های باتری، صفحات مثبت و منفی باتری، صفحه عایق باتری، الکترولیت یا اسید باتری، صفحات الکترود و… اشاره کرد. اما در کشور ما باتری خودرو را با نام‌های متفاوتی می‌شناسند و این به دلیل وجود باتری خودرو در انواع مختلف است. انواع مختلف باتری ماشین عبارت‌اند از:

  • باتری اتمی: این نوع باتری که با اسم باتری سیلد هم شناخته می‌شود؛ یکی از پرفروش‌ترین باتری‌های خودرو است. این نوع باتری دارای آلیاژ کلسیم یا سیلور است که این امر باعث شده طول عمر بیشتر و قدرت استار بالاتری داشته باشند.
  • باتری اسیدی یا باتری تر: در این نوع از باتری‌ها هر سلول باتری دارای درب مجزا برای اضافه‌کردن آب مقطر است. تا به‌راحتی بتوان آب مقطر را اضافه کرد و عملیات الکترولیت به‌درستی انجام گیرد.
  • باتری استارتی: از این نوع باتری‌ها بیشتر برای استارت زدن و روشن‌کردن موتور استفاده می‌شوند. صفحات این باتری از اسفنج سربی ساخته شده‌اند.

باتری یوپی‌اس

شناخت انواع باتری یوپی‌اس برای تشخیص تفاوت باتری یوپی‌اس با باتری خودرو بسیار مهم است. باتری‌های یوپی‌اس این قابلیت را دارند که برق را در خود ذخیره کنند و در مواقع ضروری به دستگاه‌ها برسانند. همچنین امکان شارژ دوباره این باتری‌ها وجود دارد. به‌طورکلی باتری‌های یوپی‌اس به‌گونه‌ای کار می‌کنند که در زمان برق‌رسانی، با آمپر پایین مدت‌زمان بیشتری برق را به دستگاه‌ها برسانند.

از مهم‌ترین نوع باتری‌های یوپی‌اس می‌توان به باتری سرب اسید (باتری سیلد لید اسید)، باتری نیکل کادمیوم و باتری لیتیوم اشاره کرد.

  • باتری سیلد لید اسید: این نوع باتری‌ها که مهم‌ترین نوع باتری دستگاه‌های یوپی‌اس هستند؛ از نوع باتری ساکن و کاملاً وکیوم شده هستند و امکان نشت مایع الکترولیز و گاز وجود ندارد. همچنین الکترولیز این باتری داخل الیاف مخصوصی در بین پلیت سربی (صفحات سربی) وجود دارد.

ساختار باتری‌های سیلد لید اسید به‌صورت وکیوم (مهروموم شده) است و اجزای مختلفی مانند: بدنه باتری، صفحات باتری یا پلیت، الکترولیت باتری، جداکننده صفحات باتری، سرباطری، سوپاپ و… ساختار این نوع باتری را تشکیل می‌دهند.

  • باتری نیکل کادمیم: در ساخت باتری نیکل کادمیم؛ به‌صورت فلز از نیکل اسید و کادمیم به‌عنوان الکترود استفاده شده است. این نوع باتری دارای چرخه کاری بهتری هستند و البته قیمت آنها نسبت به باتری‌های سیلد لید اسید بیشتر است.
  • باتری لیتیوم: این نوع باتری کوچک و سبک هستند و نسبت به سایر باتری‌ها عمر بیشتری دارند.

اکنون که با انواع باتری‌های یوپی‌اس و خودرو آشنا شدید؛ تفاوت باتری یوپی‌اس با باتری خودرو را بهتر تشخیص خواهید داد.

تفاوت باتری یوپی‌اس با باتری خودرو

به دلیل اینکه باتری‌های یوپی‌اس و خودرو ظاهری شبیه به هم دارند؛ بیشتر افراد علاقه دارند که بفهمند تفاوت باتری یوپی‌اس با باتری خودرو چیست؟

هر دوی این باتری‌ها وظیفه ذخیره انرژی برق را دارند اما در موارد زیادی باهم تفاوت دارند که از مهم‌ترین این تفاوت‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

نحوه کار باتری‌ها

اولین تفاوت باتری یوپی‌اس با باتری خودرو در نوه کار آنها است. این باتری‌ها در نوع کار و وظایفی که انجام می‌دهند با هم تفاوت دارند.

وظیفه باتری ماشین این است که در مدت بسیار کمی برای راه‌انداز و کارکردن ماشین، مقدار بسیار زیادی جریان برق را ایجاد کند. این عمل فقط یک‌بار انجام می‌شود و تا زمان روشن شدن ماشین ادامه دارد.

اما باتری‌های یوپی‌اس وظیفه متفاوت‌تری را به عهده دارند. این نوع باتری‌ها بیشتر وظیفه پشتیبان برای وسایل برقی را دارند و برای این کار باید مدت‌زمان زیادی را با جریان ثابت کار کنند. باتری‌های یوپی‌اس هدفی که دارند؛ ایجاد مقدار پایین جریان برق به‌صورت مداوم و پیوسته برای مدت‌زمان زیادی است تا در نبود برق شهری لوازم و تجهیزات الکتریکی دچار کمبود برق نشوند.

عمر باتری‌ها

یکی دیگر از تفاوت‌های باتری یوپی‌اس با باتری خودرو عمر آنها است. طراحی و ساخت باتری‌های یوپی‌اس به‌گونه‌ای است که در شرایط تخلیه آسیب جدی به صفحات باتری وارد نشود که این امر باعث می‌شود عمر این نوع باتری‌ها بیشتر باشد.

اما در باتری‌های ماشین اگر تخلیه کامل باتری صورت بگیرد؛ انرژی ذخیره شده در باتری پایین می‌آید که این امر موجب آسیب رسیدن به صفحات باتری و در نتیجه کاهش عمر آن می‌شود.

معمولاً باتری‌های یوپی‌اس 3 تا 5 سال عمر می‌کنند و اگر شرایط مناسبی داشته باشند حتی تا 10 سال هم عمر می‌کنند. درحالی‌که طول عمر باتری خودرو کمتر از این مقدار است.

قیمت و هزینه باتری‌ها

تفاوت باتری یوپی‌اس با باتری خودرو در قیمت و هزینه ساخت هم یکی دیگر از موارد است. در ساخت و تولید باتری‌های یوپی‌اس هزینه بیشتری مصرف می‌شود در نتیجه قیمت این نوع باتری‌ها در مقایسه با باتری ماشین بیشتر است. اما همان‌طور که گفتیم باتری یوپی‌اس دارای طول عمر بیشتری است. پس استفاده از این نوع باتری از لحاظ اقتصادی به‌صرفه‌تر است. برای اطلاعات بیشتر درباره قیمت باتری‌های یوپی‌اس، می‌توانید به سایت آلفا مراجعه کنید و از مشاوره متخصصان شرکت بهره ببرید.

استفاده از باتری ماشین به‌جای باتری یوپی‌اس

همان‌طور که گفتیم؛ باتری خودرو از لحاظ ظاهری شباهت زیادی با باتری یوپی‌اس دارد و هر دوی این باتری‌ها دارای ولتاژ 12 ولتی هستند اما تفاوت باتری یوپی‌اس با باتری خودرو نشان داد که در ساختار و نحوه عملکرد تفاوت بسیار زیادی باهم دارند. اگر قصد استفاده باتری یوپیاس به‌جای باتری ماشین را دارید؛ قطعاً خودروی شما و قطعات آن با مشکلات زیادی مواجه خواهند شد. در ادامه این مطلب به مهم‌ترین این مشکلات اشاره خواهیم کرد.

مشکلات استفاده از باتری ماشین به‌جای باتری یوپی‌اس

همان‌طور که گفتیم استفاده از باتری یوپی‌اس به‌جای باتری خودرو، مشکلات زیادی را برای قطعات خودرو به همراه خواهد داشت. به دلیل اینکه اسید موجود در باتری خودرو هیچ‌گونه محافظی ندارد؛ اگر باتری یوپی‌اس بر روی آن نصب شود؛ این اسید به بیرون نشت پیدا می‌کند که این امر مخصوصاً در فضای بسته بسیار خطرناک است.

یکی دیگر از مشکلاتی که ایجاد می‌شود این است که زمان برق دهی باتری یوپی‌اس و همچنین عمر مفید باتری به‌شدت کاهش پیدا می‌کند. نکته دیگری که باید به آن دقت کنید این است که باتری‌های خودرو وکیوم نیستند و استفاده آنها برای دستگاه یوپی‌اس امکان بالارفتن دما وجود دارد در نتیجه گاز و بخارات داخل باتری به همراه مایعات داخل آن به بیرون نشت پیدا می‌کند.

شباهت باتری یوپی‌اس با باتری خودرو

تفاوت باتری یوپی‌اس با باتری خودرو را بیان کردیم اما این دو نوع باتری شباهت‌های اندکی هم باهم دارند. باتری یوپی‌اس با باتری خودرو ظاهر بسیار مشابهی دارند و هر دو وظیفه ذخیره برق را به عهده دارند. یکی دیگر از شباهت‌های این باتری‌ها این است که هر دو دارای ولتاژ 12 ولت هستند.

قیمت باتری یوپی‌اس

باتری‌های یوپی‌اس انواع مختلفی دارند و هرکدام دارای خصوصیات، ویژگی و عملکرد متفاوتی دارند. همچنین این باتری‌ها در مدل‌ها و برندهای مختلف خارجی و داخلی تولید می‌شوند. تمام این‌ها در کنار هم باعث شده که قیمت باتری‌های یوپی‌اس متفاوت باشد.

شرکت آلفا و محصولات آن

شرکت آلفا یکی از بهترین و باسابقه‌ترین شرکت‌های حوزه خدمات یوپی‌اس بوده که از سال 1389 فعالیت خود را در این زمینه آغاز کرده است. این شرکت در زمینه سیستم‌های برق اضطراری (یوپی‌اس)، ترانس‌های تثبیت ولتاژ (استابلایزر)، برق، الکترونیک و مدیریت انرژی فعالیت می‌کند.

از جمله مهم‌ترین محصولات شرکت آلفا در زمینه باتری یوپی‌اس، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

همچنین کابینت باتری سری B و سری T به همراه انواع دستگاه‌های یوپی‌اس و استابلایزر از دیگر محصولات شرکت آلفا به‌حساب می‌آید.

سخن نهایی

باتری‌ها یکی از قطعات مهم و اساسی برای تأمین انرژی لازم برای قطعات و تجهیزات الکتریکی است و دستگاه‌های یوپی‌اس به همراه خودروها نیاز اساسی به این نوع باتری دارند. دانستن تفاوت باتری یوپی‌اس با باتری خودرو برای کسانی که قصد استفاده از این دستگاه‌ها را دارند بسیار ضروری است.

در این مقاله به طور مفصل به بررسی تفاوت این باتری‌ها پرداختیم. همچنین امکان استفاده باتری ماشین برای دستگاه یوپی‌اس و مشکلاتی که این جابه‌جایی برای دستگاه شما به وجود خواهد آورد را بیان کردیم و در آخر شرکت آلفا را به همراه محصولات آن به شما معرفی کردیم.

اگر درباره تفاوت باتری یوپی‌اس با باتری خودرو سؤالی دارید یا از استفاده این باتری‌ها تجربه خاصی کسب کرده‌اید؛ از طریق بخش کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.   

باسط رستمی
ارسال دیدگاه