کابینت باتری چیست +2 نوع اصلی محفظه باتری یو پی اس

کابینت باتری چیست

کابینت باتری چیست

کابینت باتری، محفظه‌­ای است که باتریهای یو پی اس داخل آن قرار می­‌گیرد. کابینت باتری را رک باتری (Rack Battery) نیز می‌گویند. اندازه کابینت به ابعاد، آمپراژ و تعداد باتری ­های مورد نیاز دستگاه یو پی اس بستگی دارد. هرچه مقدار آمپراژ باتری بیشتر باشد؛ حجم، ابعاد و نرخ قیمت رک باتری ups افزایش خواهد یافت.

کابینت باطری از باتری­ های یو پی اس در برابر ضربه­، آسیب‌­های محیطی و فیزیکی، اتصالات ناخواسته و آسیب­‌هایی ناشی از جابه­‌جایی محافظت می­‌کند.

با استفاده از فن در بعضی از کابینت ­ها که تعداد طبقات زیادی دارند و مقدار زیادی از باتری را درخود جای می­‌دهند می‌توان از بروز خطرناک ناشی از گرم شدن باتری­ها مانند باد کردن بدنه و یا انفجار آنها که در اثر وجود ترک در بدنه باتری ها رخ می‌دهد جلوگیری کرد.

در این مقاله به این سوال پاسخ می دهیم که کابینت باتری چیست و انواع آن شامل چه مواردی است؟

ویژگی­‌های کابینت باتری

جنس کابینت ­های باطری از ورق فلزی است و این ورق­‌های فلزی با استفاده از پوشش رنگ الکترو استاتیک رنگ آمیزی می‌شوند. هرچه وزن باتری ­های مورد استفاده برای یو پی اس بیشتر باشد، از ورقه‌­های ضخیم­تر برای ساخت کابینت ­هایی محکم­تر استفاده می‌­شود.

از ویژگی‌­های رک باتری می‌­توان به امکان نصب راحت و آسان، قابلیت دسترسی راحت به باتری‌­ها، اشغال کم فضا، استحکام بالا و جابه­‌جایی راحت اشاره کرد.

کابینت­ های باتری یو پی اس در ابعاد و سایزهای مختلف تولید می‌­شوند که در این زمینه می­‌توان موارد زیر اشاره کرد:

کابینت باتری یک طبقه

این کابینت در ابعاد 55*43*35 سانتی‌متر ساخته می‌­شود. در هر طبقه بسته به آمپراژ باطریها تعداد متفاوتی داخل طبقات جا می‌­گیرد.

کابینت باتری دو طبقه

این کابینت در ابعاد 57*42*72 سانتی‌متر ساخته می­‌شود. این کابینت ها دارای پوشش رنگ الکترواستاتیک هستند و در کف و طرفین آن سوراخ­‌هایی جهت عبور کابل­‌های باتری قرار دارد.

کابینت باتری سه طبقه

این کابینت در ابعاد 57*42*97 سانتی‌متر ساخته می‌­شود. از ویژگی‌­های آن می‌­توان به استفاده از ورق های ضخامت بالا جهت تحمل وزن باتری های سنگین و وجود منافذ مناسب و کافی جهت تهویه هوا و جلوگیری از افزایش دما اشاره کرد.

کابینت باتری چهار طبقه

این کابینت در ابعاد 57*42*133 سانتی‌متر ساخته می­‌شود. هرچه از ups هایی با توان بالاتر استفاده شود نیاز به کابینت با ظرفیت بیشتر نیاز است؛ گاها برای برخی از یو پی اس ها نیاز به کابینت­‌هایی بیشتر از چهار طبقه است که برای برآورده کردن این نیاز کابینت‌­های باتری را با کابل بین کابینتی بهم متصل می­‌کنند.

اتصالات کابینت

برخی از کابینت ها دارای یک مدار قطع کننده است. وظیفه مدار قطع کننده این است که با کاهش یا افزایش ناگهانی ولتاژ، جریان ورودی به باتری­‌ها را قطع می‌­کند.

داخل کابینت، باتری ­ها را به صورت سری اتصال می­‌دهند و به آن رشته می­‌گویند، تعداد باطری­ هایی که در هر رشته قرار می­‌گیرد به مقدار ولتاژی که نیاز داریم، بستگی دارد، در صورت نیاز به ولتاژهای بیشتر، می­‌توان کابینت ­ها را به صورت موازی بهم متصل کرده تا میزان ولتاژ افزایش پیدا کند.

انواع کابینت باتری

معمولا کابینت ­ها برای محافظت از باتری‌های دستگاه یو پی اس استفاده می‌­شود اما در برخی موارد از آن می­‌توان برای حفاظت از سرورها و تجهیزات آن­ها از قبیل سوییچ، روتر، مودم و… استفاده نمود. با توجه به وزن و تعداد باتری‌­ها از کابینت ­های مختلفی استفاده می­‌شود. در ادامه به معرفی برخی از کابینت­ های باتری و موارد استفاده آن می‌­پردازیم.

کابینت باتری دیواری

کابینت ­های دیواری همانطور که از اسمش مشخص است، بر روی دیوار نصب می­‌شوند و در بیشتر مواقع برای تعداد کم باتری استفاده می‌­شوند و یا ممکن است قسمتی از یک شبکه بزرگ باشند. کابینت­ های دیواری در ارتفاع­‌های 27.15، 32.58، 38.01 و 48.87 سانتی‌متر تولید می‌­شوند. عمق این کابینت ­ها متغیر است و بر اساس نوع باتری و تجهیزات مورد استفاده برای محافظت، می­‌توان از سایزهای متفاوتی استفاده کرد و عموما عمق این کابینت ­­ها در سایزهای 35،  45 یا 60 سانتی­‌متر تولید می‌­شود.

کابینت های ایستاده

رک های ایستاده از ورقه­‌های ضخیم و محکم ساخته می‌­شود و درب­‌های کابینت نیز از جنس شیشه یا تلق فریم‌­دار است. از این کابینت ­های ایستاده برای محافظت دیتاسنترها استفاده می­‌شود. داخل محفظه این کابینت ­ها، قطعات رکمونت، انواع سوییچ، سرور و پچ پنل نگه­داری می‌­شود. این کابینت­ ها قابلیت ورودی کابل از پایین و بالا را دارند و همچنین می‌توان آن را از چهار طرف باز کرد.

کابینت­ های دیواری در ارتفاع‌­های 16، 21، 36، 40 و 44 یونیت (86.88، 114.03، 152.04، 195.48، 217.2، 238.92 سانتی‌­متر) تولید می‌­شوند و در عمق‌­های 60، 80 و 100 سانتی‌­متر متغیر است.

همان­طور که قبلا اشاره شده بود، داخل کابینت­ هایی که تعداد زیادی از باتری را در خود جای می­‌دهند باید از چند فن و یا پنکه برای سیستم خنک کننده و کنترل دمای داخل کابینت استفاده کرد؛ در نتیجه در این کابینت­ ها نیز می‌­توان از 1 الی 4 فن برای تهویه هوا استفاده نمود.

فاصله بین طبقات کابینت ­های ایستاده را طوری طراحی می‌­کنند تا بتوان از باتری­ هایی با ارتفاع زیاد نیز استفاده کرد.

کابینت باتری یو پی اس

این کابینت ­ها برای نگهداری باتری­ های یو پی اس استفاده می­‌شود. شکل کابینت ­ها متناسب با میزان ولتاژ متفاوت است برای مثال در ولتاژهای کم، شکل کابینت مانند دستگاه یو پی اس و به صورت طبقاتی است.

درصورتی که از یو پی اس ­های باتری خارجی استفاده می‌­کنید بهترین کار برای محافظت از باتری‌­های یو پی اس، استفاده از کابینت است. ابعاد هر طبقه از این کابینت ها ثابت بوده و دارای عمق 55 سانتی متر در عرض 43 سانتی متر و به ارتفاع 35 سانتی متر است. با افزایش تعداد طبقات ارتفاع کابینت نیز افزایش می‌یابد.

این دسته از کابینت ها دارای منافذ کافی در 4 طرف برای اطمینان از تهویه و تعدیل دمای داخل است. هر چهار وجه آن باز شو است و با قلاب های پلاستیکی شیار دار باز و بسته می‌­شود. در صورت سفارش قبلی می‌­توان از قابلیت چرخ دار بودن این محفظه‌­ها بهره مند شد.

در این مقاله در مورد کابینت باتری چیست و انواع آن صحبت شد اگر برای خرید کابینت باتری نیاز به راهنمایی داشتید از طریق صفحه تماس با ما با کارشناسان آلفا یو پی اس ارتباط برقرار کنید.

ارسال دیدگاه